06 46 380 270 info@crowntext.nl

Over mij

Sinds 2021 heet mijn bedrijf officieel Crown Text & Translations (voorheen Crown Translations). Deze nieuwe naam dekt de lading van mijn uitgebreide dienstenpakket beter. Ik verzorg namelijk niet alleen vertalingen Engels-Nederlands, maar ben ook actief als tekstschrijver, redacteur en notulist.

De voordelen van werken met mij

Veel ervaring met verschillende tekstsoorten

Door mijn vertaalachtergrond heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende tekstsoorten. Welke dan, vraag je? Nou, denk aan vergaderverslagen, advertorials, websiteteksten, persberichten, customer success stories, brochures, nieuwsbrieven en ga zo maar door. Ik ben dus breed inzetbaar en raak de juiste snaar bij de juiste doelgroep.

Oog voor detail én het grote plaatje

The devil is in the details, zeggen de Engelsen. Vrij vertaald: het zijn de kleine dingen die het doen. Dat geldt ook bij teksten. Ik ben een pietje-precies. Je krijgt van mij een taalkundig kloppende tekst die je klanten raakt en overtuigt. Maar ik heb ook oog voor het grote plaatje. Ik let erop dat je content past bij je huisstijl en consistent is met je andere marketingmateriaal.

Samen werken aan een optimale tekst

Klantengerichtheid staat bij  mij voorop. Voordat ik je tekst ga schrijven, overleggen we uitgebreid. Ik neem de tijd om je bedrijf en producten te leren kennen. Want hoe meer ik weet, hoe beter ik teksten voor je kan schrijven. In mijn tarief zit ook een revisieronde inbegrepen. Zo werken we samen aan een optimaal product, waar je helemaal tevreden over bent.

Persoonlijke benadering

Bij een bureau weet je nooit zeker door wie je teksten worden geschreven of vertaald. Als je met mij in zee gaat, voer ik gegarandeerd zelf de opdracht uit. Dit waarborgt consistentie, een vaste stijl en natuurlijk kwaliteit. Bovendien heb je altijd alleen contact met mij, zonder tussenschakel.

Misschien denk je nu: klinkt goed allemaal, maar is dat niet hartstikke duur? Dat valt reuzemee, want als eenpitter heb ik natuurlijk geen overheadkosten. Dus twijfel niet, neem gewoon contact op!

Lidmaatschappen

Professioneel en deskundig

Ik ben lid van Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers. Zo blijf ik in contact met vakgenoten. Ook bezoek ik regelmatig workshops en cursusdagen, zodat mijn vaardigheden scherp blijven.

jaar ervaring

In 1999 begonnen bij Microsoft in Dublin, nu al ruim 16 jaar freelancer.

tevreden klanten

Veel klanten kloppen al jaren bij me aan. Klantgerichtheid staat bij mij voorop.

miljoen vertaalde woorden

Ongeveer dan. Het kunnen er ook meer zijn.

Achtergrond

Mijn naam is Elles Assink-Kroon, vertaler, tekstschrijver en notulist van beroep. Mijn eerste schreden op het pad van zzp’er waren in 2007 met de oprichting van Crown Translations. Voor die tijd had ik al wat ervaring opgedaan in het vertalersvak. Eerst als Language Specialist/Terminologist bij Microsoft in Ierland en daarna als senior vertaler bij SDL, een internationaal en gerenommeerd vertaalbureau in Hengelo. Als freelancer heb ik, voornamelijk via vertaalbureaus, voor een breed scala aan bedrijven en instanties teksten vertaald. Bijvoorbeeld Apple, Google, Salesforce, Philips, de Europese Commissie, het Europees Parlement, Adobe en Coca-Cola. Daarnaast heb ik voor uitgeverij Business Contact een aantal boekvertalingen gedaan.

Vertalen is een prachtig vak, maar het begon na een jaar of dertien toch te knagen. Als vertaler kwam ik vaak teksten tegen waarvan ik dacht: dat kan toch beter. En vertalers zijn als geen ander thuis in hun doeltaal, in mijn geval Nederlands. Na een eerste schrijfopdracht wist ik: dit wil ik vaker doen! Dit was het begin van Crown Text & Translations – een langere naam die past bij mijn bredere dienstenpakket. Naast vertalen, tekstschrijven en redigeren heb ik ook notuleren aan mijn dienstenpakket toegevoegd. Ik ben al jaren actief als notulist voor maatschappelijke organisaties en heb dus een ruime ervaring. Bijkomend voordeel is dat ik als tekstschrijver en notulist veel vaker onder de mensen kom, in plaats van alleen thuis te werken.

Contact opnemen

Vul het formulier hiernaast in om contact op te nemen. Bellen of e-mailen mag natuurlijk ook!

06 46 380 270

Herinckhavestraat 39, 7557 JJ, Hengelo (Ov.)

p

KvK-nr. 08154716

1 + 10 =