06 46 380 270 info@crowntext.nl

Over mij

Sinds 2021 heet mijn bedrijf officieel Crown Text & Translations (voorheen Crown Translations). Deze nieuwe naam dekt de lading van mijn uitgebreide dienstenpakket beter. Ik verzorg namelijk niet alleen vertalingen Engels-Nederlands, maar ben ook actief als tekstschrijver, corrector en notulist.

Betrouwbaar

Al 22 jaar in het vak en nog nooit een deadline gemist.

Kwaliteit

Kwaliteit staat voorop. Ik ben pas tevreden als u dat ook bent.

Professioneel

Gediplomeerd en lid van gerenommeerde beroepsorganisaties

Snelle reactie

Binnen één werkdag antwoord op uw aanvraag.

Lidmaatschappen

Professioneel en deskundig

Ik ben lid van Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers, en ook van het NGTV, het Nederlands Genootschap voor Tolken en Vertalers.

jaar vertaalervaring

In 1999 begonnen bij Microsoft in Dublin, nu al ruim 14 jaar freelancer.

tevreden klanten

Veel klanten kloppen al jaren bij me aan. Klantgerichtheid staat bij mij voorop.

miljoen vertaalde woorden

Ongeveer dan. Het kunnen er ook meer zijn.

Achtergrond

Mijn naam is Elles Assink-Kroon, vertaler, tekstschrijver en notulist van beroep. Mijn eerste schreden op het pad van zzp’er waren in 2007 met de oprichting van Crown Translations. Voor die tijd had ik al enige ervaring opgedaan in het vertalersvak. Eerst als Language Specialist/Terminologist bij Microsoft in Ierland en daarna als senior vertaler bij SDL, een internationaal en gerenommeerd vertaalbureau in Hengelo. Als freelancer heb ik, voornamelijk via vertaalbureaus, voor een breed scala aan bedrijven en instanties teksten vertaald, onder meer Apple, Google, Salesforce, Philips, de Europese Commissie, het Europees Parlement, Adobe en Coca-Cola. Daarnaast heb ik voor uitgeverij Business Contact een aantal boekvertalingen gedaan.

Vertalen is een prachtig vak, maar het begon na een jaar of dertien toch te knagen. Als vertaler kwam ik vaak teksten tegen waarvan ik dacht: dat kan toch beter. En vertalers zijn als geen ander thuis in hun doeltaal, in mijn geval Nederlands. Na een eerste schrijfopdracht wist ik: dit wil ik vaker doen! Dit was het begin van Crown Text & Translations – een langere naam die past bij mijn bredere dienstenpakket. Naast vertalen, tekstschrijven en corrigeren heb ik ook notuleren aan mijn dienstenpakket toegevoegd. Ik ben al jaren actief als notulist voor een commissie en heb dus een ruime ervaring. Bijkomend voordeel is dat ik als tekstschrijver en notulist veel vaker onder de mensen kom, in plaats van alleen thuis te werken.

Contact opnemen

Vul het formulier hiernaast in om contact op te nemen. Bellen of e-mailen mag natuurlijk ook!

06 46 380 270

Herinckhavestraat 39, 7557 JJ, Hengelo (Ov.)

p

KvK-nr. 08154716

7 + 11 =